«Весняний тиждень Добра»

2014-05-07

/Files/images/DSCF0336.JPG

Щорічно в кінці квітня Жовтянська ГАШ бере участь у Всеукраїнській волонтерській акції « Весняний тиждень Добра» за ініціативи Всеукраїнського фонду “Крок за кроком”.

«Весняний тиждень Добра» – міжнародна волонтерська акція, мета якої спільно здійснити доброчинні, корисні справи, привернути увагу громадськості до діяльності громадсько-активних шкіл та важливої ролі волонтерської допомоги у суспільстві.

Кожен день тижня був присвячений певним громадським справам: «Відкриття акції « Весняний тиждень Добра», «Мій рідний край, моя земля», «Молодь обирає здоров`я», «Від серця до серця», «Молодь країни, єднайся!», «Почуйте всі!», «Закриття акції « Весняний тиждень добра».

За українськими традиціями заведено будь-яку справу починати з молитви. Тому ми, діти та дорослі, завітали до нашого храму, де разом зі священником Олександром молилися за своє здоров`я, за мир і спокій у нашій державі. А потім влаштували конкурс пасок, « Битву крашанок» і чаювання.

Наступний день «Мій рідний край, моя земля» розпочався загальношкільною лінійкою « Краса врятує світ», під час якої до дітей завітала Весна та Сонечко. Вони та лідери намагалися донести до кожного значення духовності, доброти, внутрішньої краси людини. По закінченню заходу діти записали на корабликах свої пропозиції щодо проведення « Дня Добрих справ», які потім втілили в життя: розповсюдження листівок «Зробимо наші вулиці красивими», проведення акції «Прибери наше село» ( благоустрій територій навколо пам`ятника та могили невідомому солдату, висаджування квітів), робота над проектом «Дизайн шкільного двору»).

Третій день «Молодь обирає здоров`я» був присвячений збереженню життя та здоров`я дітей та дорослих мешканців села. Учні роздавали буклети «Ми за здоровий спосіб життя», малювали малюнки на тему: « Я і моє здоров`я». Із задоволенням взяли участь у заході «День Здоров`я». На свіжому повітрі провели рухливі ігри та розваги для молодших школярів, естафету для учнів 5 - 11класів, змагання серед дорослих «Школа – єдність поколінь». Не вперше лідерами ГАШ організовано та проведено флешмоб «Твоє здоров`я і тютюнопаління», під час якого діти провели анкетування серед мешканців села « Твоє здоров`я та куріння», розповідали дорослим про шкідливий вплив тютюну на людину, в ігровій формі намагалися донести до глядачів мету акції: треба обирати здоровий спосіб життя.

Не залишилися діти байдужими до проблем літніх людей, хворих та самотніх. Тому наступний день «Від серця до серця» присвятили доброчинності. Молодшим школярам розповіли про поняття «добро» та «милосердя», про необхідність оселити добро у своєму серці. Учні, працівники школи та мешканці села взяли участь у акції «Милосердя» ( збирали кошти для ветеранів та одиноких людей, продукти). Волонтери школи та села допомагали ветеранам, одиноким людям та людям похилого віку при підготовці присадибних ділянок /городів до весняних посадок. Не забули вшанувати пам `ять про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Зараз наша країна переживає складні часи. Це розуміють і дорослі, і діти. Тому наступний день провели під гаслом: «Молодь країни, єднайся!» Учасники « Школи лідерів» провели зустріч з представниками громадських організацій «Розвиток громади – розвиток країни», де презентували проекти громадсько-активної школи, провели тренінг «Ефективний лідер» та конкурс есе на тему: « Чи треба виховувати в собі лідерські якості».

Дитинство – весела пора. Діти разом з членами громади вирішили порадувати мешканців села святковим концертом. Учні підготували літературно - музичну композицію, розповідали байки, вірші, співали і танцювали. Усі залишилися задоволеними.

Закінчили акцію « Весняний тиждень Добра» загальношкільним заходом «Доброта – краса людської душі» . Підвели підсумки, нагородили активних учасників, поділитися своїми враженнями у «Галереї Добрих Справ». Сподіваюсь, такі заходи сприятимуть розвитку вмінь творити добро у повсякденному житті, виховуватимуть у дітей бажання бути добрими, чуйними, відповідальними, не залишать дітей та дорослих байдужими до людського горя.

Координатор Жовтянської ГАШ Струк Н.М.

Кiлькiсть переглядiв: 868

Коментарi